top of page

לפגישת מיקוד חינם השאירו פרטים או התקשרו- 054-7547014

 

 

 

 

 

 

 

  • Facebook Social Icon

מהו ניהול תהליכי שינוי?

 

 

 

אלברט איינשטיין הגדיר אי שפיות באופן הבא: לעשות את אותה הפעולה שוב ושוב ולצפות לקבל תוצאה שונה.

תהליך אימון הוא תהליך לשיפור התוצאות, תנאי הכרחי לשיפור התוצאות הוא יצירת שינוי ולכן האימון תמיד יתמקד בגישות ובפעולות חדשות שמכוונות למטרת המאומן.

אם כך, אימון הוא תהליך ליצירת שינוי שמטרתו שיפור התוצאות.

 

היתרון המשמעותי של תהליך האימון על-פני המוצרים האחרים לניהול שינויים הקיימים בשוק הוא ב-compliance:

היענות האדם לעבוד על-פי תוכנית עבודה הלכה למעשה – בעידן בו אנו חיים המידע נגיש לכולם וכל אדם יכול למצוא אלפי דרכים/תוכניות עבודה בכדי להגשים את המטרות שלו, הקושי טמון ביכולתו לעבוד על-פי התוכנית החדשה.

 

דוגמאות: מתווך נדל"ן לרוב יודע מה הפעולות עליו לעשות על-מנת לסגור יותר עסקאות, הוא למד את זה כשעבר את ההכשרה שלו, ממתווכים ותיקים ומצליחים ממנו, ממידע שהוא מצא באינטרנט וכדומה. הקושי שלו טמון לרוב ביכולת שלו לבצע את הפעולות האלה, למה?

כי זה קשה, כי הוא צריך לשמוע הרבה יותר "לא" כל יום, כי יש לו דעות ואמונות שהוא פיתח לגבי הפעולות הללו שמקשות עליו לבצע אותן.

למנכ"ל של חברה מצליחה יש לרוב את כל המידע הרלוונטי לשיפור החברה שלו, על-מנת להוציא שינוי כזה לפועל הוא חייב לרתום את השותפים שלו (הסמנ"כלים, המנהלים והעובדים) להתנהלות חדשה, למנהלים יש כבר מערך דעות ואומונות לגבי איך הדברים אמורים להתבצע, הכנסת שינוי לדפוסי הפעולה האלה עלול לגרום להתנגדויות רבות.הצלחת השינוי תלויה ביכולת האדם להוציא אותו לפועל, יכולת זו נקשרת במספר פרמטרים שכל אחד יכול ללמוד להביא אותם לידי ביטוי:

 

  • ענווה והתמסרות – אם תפשפשו במילון במונח ענווה ייתכן ותתקלו במילה צניעות, אנא התעלמו ממנה בהקשר הנוכחי, ענווה היא גישה שאומרת 2 דברים עיקריים: אני מספיק טוב ואני לא יודע הכל - אני מספיק טוב על-מנת להכיר בכך שאיני יודע הכל. כאשר אדם מכיר בכך הוא אינו עסוק בלהוכיח שהוא יודע, הוא יכול ללמוד דברים חדשים, הוא מרוויח את היכולת שלו להיות אותנטי ופחות חשוב לו מה יחשבו עליו.

 

  • נחישות – קיים לעיתים בלבול בין המונח נחישות למונח התמדה – זה נכון שהתמדה היא חלק מנחישות ועם זאת בנחישות קיים מימד נוסף שלא קיים בהתמדה: מטרה – פעולות נחושות הן פעולות שמכוונות למטרה מסויימת, למשל, אני עובד בעבודה שלא מתגמלת אותי ואני סובל בה אבל אני גם מאוד מתמיד בה, אני מגיע בכל בוקר בשעה 8:00 ויוצא בכל ערב בשעה 18:00, לא בטוח שההתמדה שלי משפרת את הסיכויים שלי להגיע למטרתי.

 

  • זכות והכרת תודה – בחיים ישנן זכויות וחובות, ניתן לבצע כל פעולה מתוך חובה או מתוך זכות: לקחת את הילד מהגן זו זכות או חובה? ללכת לחתונה זו זכות או חובה? להכין ארוחת ערב זו זכות או חובה? ניתן לבחור לעשות את הפעולות מתוך זכות ולרוב התוצאות של פעולות הנעשות מתוך זכות טובה יותר מפעולות שנעשות מתוך חובה.

 

  • מוכנות להתלכלך – היכולת שלי לפעול בדרכים שלא פעלתי בהם עד היום, דרכים חדשות יכולות להיות בגדר "התלכלכות", עבורי.

 

  • Fed-up – אחד המרכיבים החשובים ביצירת יכולת לבצע פעולות חדשות הוא שנמאס לי מהתוצאות שאני מקבל, לרוב ב"נמאס לי" הזה מגיע בנקודות משבר, למשל, כשנמאס לי בזוגיות אני מפרק את החבילה, כשנמאס לי שאני לא מרוויח בתור עצמאי אני חוזר לשוק העבודה. ה"נמאס לי" הזה יכול להגיע גם הרבה לפני שהמשבר מופיע, למשל, נמאס לי שלא יצאתי עם אשתי כבר חודש, נמאס לי מזה שמחזור המכירות ירד בשבועיים האחרונים.חשוב לזכור!שינוי יכול להיות קשה, מפחיד, מרתיע אבל הוא יכול גם להיות מרגש, מלהיב ומעניין.

bottom of page